KLÆBU IL

Klæbu IL

Hestesport

Hestesport er fellesbetegnelse på sportsgrener der hester er del av sporten, slik som galoppsport, travsport, polo og ridesport. Ridesport omfatter dressurridning, sprangridning, distanseridning, feltritt, kjøring (med vogn) og voltige (akrobatikk på hest).


Norges Rytterforbund (NRYF) omfatter ni ulike grener: sprang, dressur, feltritt, distanse, kjøring, voltige, para, mounted games og islandshest. Hver gren har sitt eget grenutvalg, mens islandshest har sin egen forening – Norsk Islandshestforening.


Ridekonkurranser i de forskjellige grenene kan virke ulike, men har mye til felles. Det dreier seg om et samspill mellom hest og rytter, og det må vises beherskelse av forskjellige øvelser som krever både lydighet, smidighet, spenst, letthet og styrke på forskjellige måter i de ulike grenene.


Det arrangeres stevner i hele landet på ulike nivåer. For å ri konkurranser over klubbnivå, må rytteren ha lisens. Norgesmesterskap i de forskjellige grenene for de ulike aldersgruppene arrangeres hvert år.
Mange rideskoler har hester som elevene kan disponere i små stevner, men for å kunne klatre videre oppover i klassene behøver man å disponere egen hest.


Vi i Klæbu IL – Hestesport ønsker å ta vare på det store hestemiljøet i Klæbu. Vi ønsker rekruttering inn til idrettslaget, og som en fin start ønsker vi å ta vare på rekrutteringen i en allerede godt etablert rideskole, som er en god inngang til ridesporten her i Klæbu, nemlig Stall Granly. Under linken finner dere god informasjon om det å være ny i rideskolen.
https://www.rideskoler.no/ny-i-rideskolen


Videre ønsker vi å etablere et samarbeide med travlaget i Klæbu. Hest er best 🤗🐴